De Opmaat is het  “jongste” lid van de KTVM familie. Op zaterdag 17 maart 2017 is de nieuwe naam van het B orkest op feestelijke wijze bekend gemaakt. In dit opleidingsorkest kunnen onze leerlingen al vanaf het eerste jaar dat zij muzieklessen hebben binnen de vereniging samen muziek maken. Dit draagt bij aan de muzikale ontwikkeling en het zorgt ervoor dat zij elkaar leren kennen en dus al vroeg het verenigingsgevoel ervaren. Ter ondersteuning van de groep spelen ook enkele leden van het A orkest mee bij De Opmaat.

 

Als de leerlingen het B niveau hebben bereikt maar niet willen (of kunnen) meespelen met het A orkest mogen zij in de Opmaat blijven spelen.

Dit geldt ook voor nieuwe leden die, gezien hun niveau, geen opleiding meer nodig hebben. Deze dienen echter wel over een eigen instrument te beschikken.

 

De Opmaat staat onder leiding van een gekwalificeerde dirigent. Elke week repeteert het orkest op de dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur.

Leerlingenorkest 'De Opmaat' • 1 • KTVM.nl

Op dit moment bestaat de bezetting van De Opmaat uit: klarinet, dwarsfluit, saxofoon, trompet, trombone, bas en slagwerk.

Wil je een keer komen kijken?

Laat dan hieronder jouw gegevens achter, er zal dan zo snel mogelijk een bestuurslid contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Weet je al zeker dat je lid wil worden? Klik dan hier en schrijf je in.

Contactformulier - meekijken met de Opmaat