gerardvanschaikGerard van Schaik (51) is al een groot aantal jaren verbonden aan onze vereniging. Met 100% inzet heeft hij destijds zijn kennis overgebracht op de marchingband. Helaas is die enige jaren geleden opgeheven. Op dit moment geeft hij les aan diverse leerlingen van onze vereniging. Hij is geduldig en weet als geen ander hoe hij mensen moet motiveren.

Gerard is woonachtig in Leersum. Muziek maken zit bij hem in het bloed. Hij is één van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. “Mijn carrière is begonnen als dienstplichtige bij het korps Limburgse Jagers. Als enige niet-zuiderling was ik daar de solo-trompettist. Ik kreeg zo de kans om als beroeps verder te gaan. Eerst volgde ik het conservatorium voor lichte en klassieke muziek en daarna de dirigenten opleiding.”

Gerard timmert flink aan de weg om met zijn passie naar buiten te treden. Dit hoofdzakelijk als trompettist. Hij speelt in zijn eigen band ‘The high society jazzband’ en maakt zijn eigen cd’s. Daarnaast treedt hij ook op op diverse festivals, zoals op de Alpen Gaudi en Schlager Party . “Dit is toch wat ik het liefste doe: het spelen van Duitse schlagers. Daarnaast ga ik met mijn blazerskwartet ‘The chorus line trumpet ensemble’ de boer op. We zijn in te huren voor bedrijfsfeesten en ter opluistering van concerten of kerkdiensten.”

Als muziekdocent geeft hij niet alleen les op de trompet maar ook op andere blaasinstrumenten zoals de bas, bariton, hoorn saxofoon en dwarsfluit. Dit laatste op het niveau tot B. Wekelijks rijdt hij het land door om aan zo’n kleine veertig leerlingen les te geven. Ook dirigeert hij het fanfarekorps Prinses Juliana in Eck en Wiel, Victoria in Bunnik, showkorps Oranje in Amersfoort en het Odinkoor in Utrecht. Als Gerard eens iets heel anders wil doen, gaat hij golven, duiken of motorrijden.

Voor de lokale muziekverenigingen is Gerard met recht een grote aanwinst.