Jacco Nefs (1971) , dirigent bij de KTVM vanaf juni 2022, studeerde klarinet en HAFA-directie bij Jan Cober aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en klarinet bij Sjef Douwes aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde daarna orkestdirectie bij Roland Kieft en David Porcelijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Jac van Steen en Ed Spanjaard aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Finalist

Jacco volgde masterclasses bij de befaamde Engelse dirigent Georg Hurst (Cannford Summerschool of Music), en bij Jan Stulen en Roberto Benzi met het Nederlands Promenade Orkest. In 2003 was hij finalist aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena (Italië) bij Maestro Gianluigi Gelmetti.

Marinierskapel

In oktober 1994 kreeg hij een vaste aanstelling als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waaraan hij verbonden bleef tot april 2002. Vanaf die tijd wijdt hij zich aan het dirigeren en daarnaast het bewerken van muziek voor harmonieorkest.

Dirigent

Vanaf 28 juni 2022 is Jacco vaste dirigent van de KTVM en daarnaast dirigeert hij ook het mede door hem opgerichte projectorkest Orkest Orventus, de Amsterdamse Tramharmonie en Muziekvereniging Somerens Lust.