Op het lijf geschreven nummers… Het is één van de ingrediënten die zorgen voor de verrassende sound die de Betuwse Blaas Kapel kenmerkt. De andere toevoegingen zijn een flinke dosis enthousiasme en een ingespeelde kern van muzikanten. De BBK heeft een brede bezetting die bestaat uit 19 vaste muzikanten die optreden als “loopkapel” (dweil/ straatoptredens) en “zitkapel” (Big Band/ amusementsorkest). In beide bezettingen beschikt de BBK over een uitgebreid repertoire met een mix van Hollands, swing, pop, rock, latin, walzes en all-time evergreens.Friends in Music - part 2 (2011)

 

Veel arrangementen komen uit de “muzikale koker” van kapelleider André of van één van de andere huisarrangeurs. Dit geeft aan veel nummers die eigen BBK-sound, waarin ook ruimte is voor solisten uit de blazersgroep of het slagwerk. Het repertoire is uitermate geschikt voor het geven van serenades of als opluistering bij winkel- en bedrijfsactiviteiten, prijsuitreikingen, braderieën, optochten en tuin- en buurtfeesten.

En heeft u speciale wensen op muzikaal gebied? Laat het op tijd weten, dan zorgt de BBK  voor een passend arrangement op uw feest!

In de maand december worden de Sinterklaas en Kerstnummers weer uit de kast gehaald. In totaal meer dan 40 titels traditionele en moderne nummers voor de muzikale omlijsting van Klaas en Kerst!

bbk-groenlo-2015

 

 

En met carnaval halen we altijd alles uit de kast:

 

 

 

Terug in de Tijd!

In 1951 zag de Betuwse Blaaskapel het levenslicht tijdens een optreden van de KTVM in het Belgische Herent. Op uitnodiging van het organiserend comité in Herent reisde een voltallige vereniging af naar België voor een meerdaagse concertreis. Enige aanvullende eis: tijdens de feestavond moest er dansmuziek gespeeld worden! Enkele muzikanten van de KTVM speelden in hun ‘vrije tijd’ al wel wat dansmuziek met andere groepjes en deze muzikanten werden snel samengevoegd in de toenmalige “Boeren Kapel”. Met zeven blazers en een slagwerker werd in Herent een succesvol optreden afgeleverd en daarna volgde al snel vele gelegenheden in Nederland.

Het Heden

bk-groenmarkt-tielDe kracht van de BBK is een muzikaal ingespeeld team dat elkaar goed aanvoelt. De muziek is zeer belangrijk,  maar ook het plezier in en rondom het maken van een goed stuk muziek is van onschatbare waarde! De waardering voor ons – alijd – harde werken kregen we in 2016 bij het Open Betuwse Blaaskapellenkampioenschap waar we 1e in de Leutklasse werden!

 

 

Bezetting

bbk-agnietenhof

De bezetting in september 2016 bestaat uit:

Baritonsectie:
Bernard van Doorn, Kees de Vree en Monique Laffra

Bassectie:
Albert van Kampen en Guus van Oort

Saxsectie:
André van Oort, Janet Bergacker, Karin Geels, Martijn van Oort

Slagwerk:
Dick Bergacker, Denny Vos, Hans de Vree, Thomas Boere

Trombonesectie: 
Barry de Vree en Jan van Dodeweerd

Trompetsectie:
Dennis van Dodeweerd, Dennis van Kranenburg, Gerben van Esterik en Huub Zeelen

Voor het in stand houden van een goede bezetting zijn wij nog op zoek naar een ervaren tenor- en/of baritonsaxspeler, een goede 2e trompettist en 1e of 2e trombonist. Bij twijfel: gewoon aanmelden en op proef wat repetities bijwonen!

 

Contact BBK

kapel-lijderContact opnemen met de Betuwse Blaas Kapel?

Informatie over de BBK

Boeken van de BBK

Of loop binnen op een repetitieavond van de kapel. Dit is om de week op donderdag van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Voor al u overige vragen neemt u contact op met onze bandleider:

André van Oort

Twaalf Apostelen 7

4005 GM Tiel

tel: 0344-620198