Docent: Gerard van Schaik

 

Gerard van Schaik (51) is al een groot aantal jaren verbonden aan onze vereniging. Met 100% inzet heeft hij destijds zijn kennis overgebracht op de marchingband. Helaas is die enige jaren geleden opgeheven. Op dit moment geeft hij les aan diverse leerlingen van onze vereniging. Hij is geduldig en weet als geen ander hoe hij mensen moet motiveren.

 

Gerard is woonachtig in Leersum. Muziek maken zit bij hem in het bloed. Hij is één van de weinigen die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. “Mijn carrière is begonnen als dienstplichtige bij het korps Limburgse Jagers. Als enige niet-zuiderling was ik daar de solo-trompettist. Ik kreeg zo de kans om als beroeps verder te gaan. Eerst volgde ik het conservatorium voor lichte en klassieke muziek en daarna de dirigenten opleiding.”

 

Gerard timmert flink aan de weg om met zijn passie naar buiten te treden. Dit hoofdzakelijk als trompettist. Hij speelt in zijn eigen band ‘The high society jazzband’ en maakt zijn eigen cd’s. Daarnaast treedt hij ook op op diverse festivals, zoals op de Alpen Gaudi en Schlager Party . “Dit is toch wat ik het liefste doe: het spelen van Duitse schlagers. Daarnaast ga ik met mijn blazerskwartet ‘The chorus line trumpet ensemble’ de boer op. We zijn in te huren voor bedrijfsfeesten en ter opluistering van concerten of kerkdiensten.”

 

Als muziekdocent geeft hij niet alleen les op de trompet maar ook op andere blaasinstrumenten zoals de bas, bariton, hoorn saxofoon en dwarsfluit. Dit laatste op het niveau tot B. Wekelijks rijdt hij het land door om aan zo’n kleine veertig leerlingen les te geven. Ook dirigeert hij het fanfarekorps Prinses Juliana in Eck en Wiel, Victoria in Bunnik, showkorps Oranje in Amersfoort en het Odinkoor in Utrecht. Als Gerard eens iets heel anders wil doen, gaat hij golven, duiken of motorrijden.

 

Voor de lokale muziekverenigingen is Gerard met recht een grote aanwinst.

Docent Gerard van Schaik • KTVM.nl
Docent Simone Bommeljé • KTVM.nl

Docent: Simone Bommeljé

 

Simone Bommeljé is de houtdocent van de KTVM. Ze heeft klassiek saxofoon gestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht bij Ed Bogaard en André Hemmers. In 1989 is ze afgestudeerd als docerend musicus.

 

Met veel plezier geeft ze zowel saxofoon- als klarinetles. Als 11-jarig meisje begon ze bij de plaatselijke muziekvereniging de fanfare Geldermalsen op de sopraan saxofoon. Ze geeft al vele jaren les en doet dit met veel plezier. De lespraktijk bestaat voornamelijk uit HaFaBra leerlingen en ze is dan ook een relatief bekende in dit wereldje. Haar werkgebied is de Alblasserwaard, Vijf Heerenlanden, Leerdam, Meerkerk, Arkel, Alblasserdam, Almkerk, Geldermalsen en omstreken en nu dus ook in Tiel. Door de jaren heen zijn er veel leerlingen die nog met veel animo muziek maken bij de diverse verenigingen.

 

Ze vindt het plezier in spelen een heel belangrijk aspect in de lessen. Naast de zogenaamde methodes maakt ze dan ook vaak gebruik van allerlei ander les materiaal zowel klassiek, licht en pop genres. Het samenspel is een belangrijk onderdeel en ze zal dan ook vaak meespelen met de leerlingen in de vorm van duetten.

 

Naast de individuele lessen geef ze ook groepslessen, schooldemonstraties en heeft ze een blazersklas. Ze staat open voor allerlei vormen van muziek maken en probeer kinderen en of volwassenen het plezier van het musiceren mee te geven.

 

Zelf heeft ze geen vast ensemble waarin ze speelt. Wel speelt ze regelmatig mee met de muziekvereniging in Geldermalsen Prinses Marijke. Daarnaast valt ze in bij de diverse verenigingen en voor gelegenheidsprojecten zoals theater producties is ze altijd te porren.

Docent: Vincent Knaven

 

Onze slagwerkdocent heet Vincent Knaven.

 

Vincent is geboren in Emmen, en is op 8 jarige leeftijd begonnen met slagwerk en harp. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium in Leeuwarden en is afgestudeerd in Groningen na fusie van de conservatoria.
Sinds 1994 is hij lid van de Klezmer groep “Di Gojim” waarmee hij muziek-theatervoorstellingen maakt, tourt langs de theaters in Nederland en regelmatig optreed in het buitenland, waaronder in Sefad festival (Israël), Boedapest, New York, o.a. optreden in een theater op Broadway, Mexico city, Madrid en Barcelona, Wroclaw (Polen),Istanbul, Bogota (Columbia), Trondheim (Noorwegen).
Di Gojim heeft de begrafenis van Harry Mulisch op zaterdag 6 november 2010 muzikaal begeleid. Ze speelden onder andere voor de rouwstoet uit, op de rondvaart door de grachten van Amsterdam én op de begraafplaats. Dit was rechtstreeks op de Nederlandse tv te zien.

 

Ook is Vincent sinds 1995 lid van “De Gang van Sake” een muziektheatergroep die voorstellingen geeft op scholen en festivals door het hele land voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

 

Hij woont sinds 2004 in Tiel, en geeft sinds 2011 les aan de slagwerk leerlingen van K & V Maurik, KNA Ingen en Muziekvereniging Excesior Beusichem. Sinds 2012 is hij dirigent van de slagwerkgroep in Maurik en jeugd slagwerkgroep in Ingen (2013). In 2015 ook als invaller gespeeld bij het Betuws Symfonie Orkest (BSO)

Docent Vincent Knaven • KTVM.nl