Betuwse Blaas Kapel

 

Op het lijf geschreven nummers… Het is één van de ingrediënten die zorgen voor de verrassende sound die de Betuwse Blaas Kapel kenmerkt. De andere toevoegingen zijn een flinke dosis enthousiasme en een ingespeelde kern van muzikanten. De BBK heeft een brede bezetting die bestaat uit 19 vaste muzikanten die optreden als “loopkapel” (dweil/ straatoptredens) en “zitkapel” (Big Band/ amusementsorkest). In beide bezettingen beschikt de BBK over een uitgebreid repertoire met een mix van Hollands, swing, pop, rock, latin, walzes en all-time evergreens.

Veel arrangementen komen uit de “muzikale koker” van kapelleider André of van één van de andere huisarrangeurs. Dit geeft aan veel nummers die eigen BBK-sound, waarin ook ruimte is voor solisten uit de blazersgroep of het slagwerk. Het repertoire is uitermate geschikt voor het geven van serenades of als opluistering bij winkel- en bedrijfsactiviteiten, prijsuitreikingen, braderieën, optochten en tuin- en buurtfeesten.

 

Heeft u speciale wensen op muzikaal gebied? Laat het op tijd weten, dan zorgt de BBK  voor een passend arrangement op uw feest! In de maand december worden de Sinterklaas en Kerstnummers weer uit de kast gehaald. In totaal meer dan 40 titels traditionele en moderne nummers voor de muzikale omlijsting van Klaas en Kerst!

Terug in de Tijd!

In 1951 zag de Betuwse Blaaskapel het levenslicht tijdens een optreden van de KTVM in het Belgische Herent. Op uitnodiging van het organiserend comité in Herent reisde een voltallige vereniging af naar België voor een meerdaagse concertreis. Enige aanvullende eis: tijdens de feestavond moest er dansmuziek gespeeld worden! Enkele muzikanten van de KTVM speelden in hun ‘vrije tijd’ al wel wat dansmuziek met andere groepjes en deze muzikanten werden snel samengevoegd in de toenmalige “Boeren Kapel”. Met zeven blazers en een slagwerker werd in Herent een succesvol optreden afgeleverd en daarna volgde al snel vele gelegenheden in Nederland.

BBK 1 • KTVM.nl
BBK 2 • KTVM.nl

Het Heden

De BBK is tegenwoordig een bekende groep in de regio. Bij evenementen zoals het corso, de toeterdag, intocht avondvierdaagse en de bloesemtocht is de BBK van de partij! De kracht van de BBK is een muzikaal ingespeeld team dat elkaar goed aanvoelt. De muziek is zeer belangrijk,  maar ook het plezier in en rondom het maken van een goed stuk muziek is van onschatbare waarde! De waardering voor hun – altijd – harde werken kregen ze in 2016 bij het Open Betuwse Blaaskapellenkampioenschap waar ze 1e in de Leutklasse werden!

De BBK repeteert om de week op donderdag van 20:00 – 22:00

Heb je interesse om mee te spelen bij de BBK? Bekijk dan snel het overzicht van onze bezetting en vacatures!

 

 

Wilt u de BBK inhuren?

Vul dan het onderstaande contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Contactformulier - inhuren van de BBK