Het harmonieorkest bestaat uit ruim 45 enthousiaste musici. Vanaf het jaar 2000 treedt het orkest alleen nog in concertvorm op. Jaarlijks worden diverse concerten gegeven met een wisselend repertoire.

In de wereld van de amateur-blaasmuziek is het harmonieorkest van de KTVM een vooruitstrevend ensemble. Onder leiding van dirigent Ruud Welle (vanaf 2014) begeven de muzikanten zich diverse muzikale deelgebieden. Zo is één van de sterke punten van het orkest de zogenaamde ‘lichte’ muziek, een onderbelicht genre binnen de traditionele blaasmuziek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vocalisten, ritmesectie, instrumentale solisten en werkt er een creatief team mee aan de concerten, shows en voorstellingen. P1010083Ook wordt er gebruik gemaakt van alle facetten die een schouwburg of theater te bieden heeft zoals professioneel licht, geluid en audiovisuele middelen. Arrangementen voor shows worden speciaal voor het orkest geschreven.

Het orkest presenteerde in 2003 (Proms Music Night), 2005 (Music of Hollywood) en 2008 (Music of Mother Earth) avondvullende voorstellingen in schouwburg Agnietenhof. Het streven om een show neer te zetten die in haar opvatting de amateurkunst overstijgt werd in de loop van de jaren gehaald. In 2008 volgde een absolute erkenning door opname in het HRFSTWND programma, een concertreeks met de beste amateur-gezelschappen van Nederland.  In 2013 werd het 110-jarig bestaan gevierd met twee concerten in theater Agnietenhof samen met niemand minder dan Karin Bloemen.

knop_sidebar_1Naast de ‘lichte’ muziek blijft het orkest in haar samenstelling een harmonieorkest dat ook gewoon harmoniemuziek speelt. Er wordt naar gestreefd een zeer gevarieerd programma te spelen; muziek voor elk wat wils. Bij de muziekkeuze wordt rekening gehouden met het soort concert dat wordt gegeven.

Het muzikale jaar kent een aantal vaste concertoptredens. Het jaar wordt traditioneel geopend met het nieuwjaarsconcert (1e zondag van januari in de St. Dominicuskerk te Tiel). Tijdens dit concert worden de meer klassiek getinte werken gespeeld. Toch weet het orkest ook op een “traditioneel” nieuwjaarsconcert zeer verfrissend uit de hoek te komen!

Wanneer de lente hoogtij viert, beginnen ook de muzikanten al aan de zomer te denken. Op het voorjaarsconcert (donateursconcert in april) wordt een ‘licht’ of meer populair repertoire uitgevoerd. Variërend van een vrolijke concertmars tot swingende concertnummers.

Het harmonieorkest repeteert elke dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur (pauze 20.45) onder de gedreven leiding van Ruud Welle.