simoneSimone Bommeljé is de houtdocent van de KTVM. Ze heeft klassiek saxofoon gestudeerd aan het Conservatorium in Utrecht bij Ed Bogaard en André Hemmers. In 1989 is ze afgestudeerd als docerend musicus.

Met veel plezier geeft ze zowel saxofoon- als klarinetles. Als 11-jarig meisje begon ze bij de plaatselijke muziekvereniging de fanfare Geldermalsen op de sopraan saxofoon. Ze geeft al vele jaren les en doet dit met veel plezier. De lespraktijk bestaat voornamelijk uit HaFaBra leerlingen en ze is dan ook een relatief bekende in dit wereldje. Haar werkgebied is de Alblasserwaard, Vijf Heerenlanden, Leerdam, Meerkerk, Arkel, Alblasserdam, Almkerk, Geldermalsen en omstreken en nu dus ook in Tiel. Door de jaren heen zijn er veel leerlingen die nog met veel animo muziek maken bij de diverse verenigingen.

Ze vindt het plezier in spelen een heel belangrijk aspect in de lessen. Naast de zogenaamde methodes maakt ze dan ook vaak gebruik van allerlei ander les materiaal zowel klassiek, licht en pop genres. Het samenspel is een belangrijk onderdeel en ze zal dan ook vaak meespelen met de leerlingen in de vorm van duetten.

Naast de individuele lessen geef ze ook groepslessen, schooldemonstraties en heeft ze een blazersklas. Ze staat open voor allerlei vormen van muziek maken en probeer kinderen en of volwassenen het plezier van het musiceren mee te geven.

Zelf heeft ze geen vast ensemble waarin ze speelt. Wel speelt ze regelmatig mee met de muziekvereniging in Geldermalsen Prinses Marijke. Daarnaast valt ze in bij de diverse verenigingen en voor gelegenheidsprojecten zoals theater producties is ze altijd te porren.