Vincent KnavenOnze slagwerkdocent heet Vincent Knaven.

Vincent is geboren in Emmen, en is op 8 jarige leeftijd begonnen met slagwerk en harp. Hij heeft gestudeerd aan het conservatorium in Leeuwarden en is afgestudeerd in Groningen na fusie van de conservatoria.
Sinds 1994 is hij lid van de Klezmer groep “Di Gojim” waarmee hij muziek-theatervoorstellingen maakt, tourt langs de theaters in Nederland en regelmatig optreed in het buitenland, waaronder in Sefad festival (Israël), Boedapest, New York, o.a. optreden in een theater op Broadway, Mexico city, Madrid en Barcelona, Wroclaw (Polen),Istanbul, Bogota (Columbia), Trondheim (Noorwegen).
Di Gojim heeft de begrafenis van Harry Mulisch op zaterdag 6 november 2010 muzikaal begeleid. Ze speelden onder andere voor de rouwstoet uit, op de rondvaart door de grachten van Amsterdam én op de begraafplaats. Dit was rechtstreeks op de Nederlandse tv te zien.

Ook is Vincent sinds 1995 lid van “De Gang van Sake” een muziektheatergroep die voorstellingen geeft op scholen en festivals door het hele land voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Hij woont sinds 2004 in Tiel, en geeft sinds 2011 les aan de slagwerk leerlingen van K & V Maurik, KNA Ingen en Muziekvereniging Excesior Beusichem.
Sinds 2012 is hij dirigent van de slagwerkgroep in Maurik en jeugd slagwerkgroep in Ingen (2013).
In 2015 ook als invaller gespeeld bij het Betuws Symfonie Orkest (BSO)