De KTVM is de zomer uitgegaan met Leo Simons als nieuwe dirigent. Wederom is zij geslaagd om een dirigent van formaat aan haar te binden. Met Simons op de bok hoopt het harmonieorkest verder te groeien en ook in de toekomst de hoge muzikale kwaliteit die we van haar gewend zijn te waarborgen.

In 2013 kwam Ruud Welle voor het Tiels Harmonieorkest te staan. Deze muzikale zwaargewicht heeft het orkest meegenomen op een reis, waar de uitdagingen, door niveau  en genre, ongekend waren. Onder zijn bezielende leiding heeft het orkest zich enorm ontwikkeld en heeft in de vele concerten en optredens laten zien hoe, met veel  passie en toewijding, prachtige muziek wordt gemaakt. Een van de hoogtepunten natuurlijk de fantastische theatershow met Frans Duijts, Minke Ruel en Lisa Ké in oktober vorig jaar.

Toen na vijf jaar Welle aangaf te stoppen moest de KTVM opzoek naar een waardige vervanger. Een dirigent die niet alleen instaat zou zijn om het orkest mooie muziek te laten maken, maar die ook voor nieuwe uitdagingen zou zorgen en met veel passie, toewijding en plezier instaat zal zijn om de muzikanten op wederom  een hoger niveau te tillen. Een lange procedure volgde om de juiste persoon te vinden. Ondertussen had het orkest Matthias van Nispen tot Pannerden bereid gevonden om tijdelijk het orkest te leiden.

Na diverse kandidaten aan het orkest te hebben voorgesteld kon het bestuur begin Juli aan de leden meedelen dat de keus op de Schiedamse topdirigent Leo Simons was gevallen. De passie en energie welke hij uitstraalt is dermate overtuigend dat de muzikanten het volste vertrouwen hebben dat hij de man is onder wiens leiding de KTVM verder kan groeien en met veel plezier opnieuw indrukwekkende concerten en theaterproducties kan neerzetten. Simons is ruim 25 jaar actief in de blazers wereld, zowel als muzikant, als als dirigent. Hij heeft de muzikale leiding bij diverse aantoon gevende orkesten en is gepassioneerd voor het werken met amateur musici. Doordat de muzikanten elk hun verschillende dagelijkse bezigheden hebben is er een grote diversiteit en de saamhorigheid is hoog. Voor hem is het een mooie uitdaging om dit te vertalen in muzikale kracht, aldus Simons. U kunt Leo en natuurlijk de KTVM  voor het eerst samen in actie zien tijdens het Corso Concert zondag 22 september.

Categories:

Tags:

Comments are closed