Met ingang van het voorjaar van 2010 is dit onderdeel van de KTVM niet langer actief.

De marchingband kent een bewogen geschiedenis. De basis van de band is het toenmalige tamboerkorps dat in de jaren ’60 werd uitgebreid met klaroenen. Niet veel later volgde nog een uitbereiding, dit keer met jachthoorns en bastrompetten. Zo ontstond het jachthoornkorps en in de hoogtij dagen van het Nederlandse verenigingsleven (eind jaren ’70) kende het korps ruim 45 leden.

Ondanks de successen op concoursen en tijdens optredens werd in 1989 besloten om het jachthoornkorps om te vormen tot een drumfanfare. Zo bleef men muzikaal up-to-date. Tot 2000 kende de blazersgroep een zuivere fanfareklank. Met het omvormen van de traditionele harmonie naar een podium-orkest werd houtblazers de kans geboden om te blijven exerceren.

Naast de vaste optredens in Tiel zoals het muzikaal opluisteren van Koninginnedag en het Fruitcorso presenteerde de marchingband zich op tal van straatoptredens in binnen- en buitenland. Enkele muzikale hoogtepunten van de marchingband (drumfanfare) zijn optredens tijdens internationale optochten in Nice, Calais (Fr.) en Keulen (Du).

Instructeurs door de jaren heen waren Hans van Hal, Ed Knoop en Gerard van Schaik.

Jachthoorn

Geen reacties

Geef een reactie