Zaterdag 9 april 20.00 uur was het zover, ons harmonieorkest opende het voorjaarsconcert waar we twee jaar op hebben gewacht. Het orkest stond deze avond onder leiding van René Mulders, aangezien onze interim dirigent op huwelijksreis was. Het werd een fantastische avond, in de Agnietenhof te Tiel, waar ongeveer 150 mensen in de zaal zaten.

Het thema van dit concert was bevrijding, een thema wat ineens erg actueel geworden is. Daardoor hebben we het programma iets aangepast, we hebben nog overwogen om een ander thema te kiezen, maar ondanks het feit dat onze gedachten dagelijks uitgaan naar de situatie in Oekraïne en de mensen die de wereld in vluchten, hebben we besloten dat het goed is om ons te beseffen dat wij in vrijheid leven. Zoals Mark Loggen, de speaker, al zei: Laten we hopen dat de mensen in Oekraïne niet net als wij 5 jaar moeten vechten voor vrijheid.

Verschillende nummers zijn de revue gepasseerd, we gingen van Soldaat van Oranje naar Schindlers List en van de West Side Story naar een Glenn Miller medley. Kortom, het was een energieke en muzikale avond, waarbij de orkestleden genoten van het feit dat ze eindelijk weer voor publiek konden spelen en de gasten genoten van een muzikaal avondje in het theater.

Tijdens de pandemie hebben we 7 jubilarissen geëerd, die samen 330 jaar lid waren. Deze jubilarissen hebben besloten dat niet ongemerkt voorbij te laten gaan en zij hebben de toenmalige dirigent, Leo Simons, gevraagd om speciaal voor de KTVM een stuk te componeren. Dat werd de KTVM polka, die tijdens deze avond in première is gegaan.  Helaas kon de componist zelf niet aanwezig zijn, dus we hebben deze première opgenomen, binnenkort staat het geheel online.

Na de pauze was het tijd voor de BBK, onze eigen blaaskapel. Na de Oranje Potpourri was het tijd om André van Oort, de kapelleider, een staande ovatie te geven. André is namelijk tijdens de corona pandemie Lid in de Orde van Oranje Nassau geworden, vanwege zijn verdiensten voor onze vereniging. Daar zijn we erg trots op en dat konden we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarna werd het een swingende avond, waarbij ook hier het thema bevrijding centraal stond. Van Rainbow high in de sky, naar Blame it on the boogie en van Children of Sanchez naar de Top 2000 tune.

Heeft u een keer een feestje te vieren? Denk dan aan de BBK, zij treden graag op en gaan binnenkort zelfs naar Duitsland. Al met al was het een fantastische avond, waar we met veel plezier aan terug denken. Het volgende optreden van de harmonie is op 7 mei bij de Maartenskerk. Dat wordt een bijzonder concert, we spelen namelijk samen met Wim Ruiterbeek, die het carillon bespeelt. Een unieke ervaring, dus wees welkom!

Categories:

Tags:

Comments are closed